Copyright © 2021.
Design by Madic


#MARADJOTTHON


Biztos vagyok benne, hogy mostanában az interneten, vagy televízióban te is találkoztál a #maradjotthon mozgalommal. Ezzel egy időben, talán majdnem rögtön, megjelentek a különféle kihívások is, melyek kreatív otthoni “feladatok” mind Instagramon és Facebookon egyaránt. Na de lássuk is, mi árasztja el falunkat, amivel talán kicsit el tudjuk felejteni a jelenlegi helyzetet, hogy szórakozhassunk kicsit.

 

Régi képek áradata

Nem meglepő, valamint nem újkeletű kihívás az online világban, hiszen olykor-olykor újra felbukkan, ez pedig nem más, mint a gyermekkori képek posztolása. A bezártság alatt igazi családi szórakozás is lehet, amíg az albumokat böngészve kiválasztjuk, melyik képet töltsük fel, amikor egy barátunk kihívott minket. Rendkívül szórakoztató és nosztalgikus, miközben a régi emlékek elevenednek fel. Te teljesítetted már a kihívást?

 

WC-papír Challenge

A kialakult pánikhelyzet miatt a boltokból rengeteg wc papírt halmoztak fel az emberek, amiből nagyon sok mém is született, hogy vajon miket kezdhetnek néhányan az egetrengető mennyiségekkel. A kihívást valószínűleg Riqui Puig, barcelonai focista pont ezért kezdte el. A lényege nem mást mint,hogy dekázni kell egy guriga wc papírral. A híres egykori, és mai futballsztároknak ez nagyon megtetszett, és egymást kihívva, saját személyiségükkel megfűszerezve kreatív módszerekkel sorban árasztottál el az instagramot. Tőlük átvéve több sztár is csatlakozott ezzel is népszerűsítve az otthon maradást.

 

 

GIF-kihívások

A fent említett kihívásból többféle is létezik az interneten. Instagram sztorikban találkozhatunk vele, és általában sok követővel rendelkező oldalak indítják, egy alap sablonon kell GIF-eket elhelyezni egy adott leíráshoz. Például: “kedvenc állatom” leíráshoz beilleszted a tetszésed szerinti mozgóképet, majd megjelölheted benne barátaidat, hogy ők is folytassák a kitöltést. Ezt tökéletesen prezentálja a @szialidia által elkészített sablon is:

Vastaps

Igaz nem online felületen történik, de lezajlásához mégis Facebook-os események és csoportok játszanak közre. Nem kihívás, igazából egy kezdeményezés, hogy minden nap este 8 órakor ki kell állni a teraszra, udvarra, erkélyre, folyosóra, vagy csak szimplán a szobában nyitott ablaknál, hogy együtt tapsoljunk. Így megköszönve munkájukat, és tisztelegve a mai napig nem otthonaikban dolgozóknak. Sok videó árasztotta el az internetet különböző városokból, ahogy zeng a környék a lakók tapsaitól.

 

Hazai celebek

Végül, de nem utolsó sorban, nem szabad elmenni szó nélkül a hazai celebek aktivitása mellett sem. Számukra is nagyon fontos, hogy aki tud maradjon otthon, ezért sokan adnak online koncerteket lakásukból, vagy osztják meg élőben régebbi koncert felvételeiket. Néhányan tippeket osztanak meg mindennapjaikból, sminkvideókkal, vagy otthoni torna és relaxáló jóga gyakorlatokkal színesítik napjainkat, az élő bejelentkezések száma pedig megsokszorozódott. Valamint így született meg egy közös dal is, mellyel hálát szeretnének adni azoknak, akik otthon maradnak.